Tentera dan Insurans.



Tadi time otw nak hantar dokumen nset bunyi. Then saya pon angkat la.

Celcom: Hello, saya buat panggilan dari celcom.
Saya: Hello, Oh yaa. (Dlm haty agak2 mngkn dia call sbb lmbt byq bil)
Celcom: Maaf menganggu, no ni didaftarkan atas nama En. Muhammad Shamil betul?
Saya: Ya betul :)
Celcom: Boleh saya tahu, puan ni wife dia ke?
Saya: (Malas nk ckp banyak terus mengaku jalaa) Ya saya. Knapa ya?
Celcom: Ok, oleh sebab puan dh lama menggunakan perkhidmatan celcom, jadi celcom ada buat offer untuk semua pelanggan yang terpilih saja.
Saya: Ouh, ok. So offer apa tu eh?
Celcom: Sekarang celcom bersama2 AIA ada menawarkan insurans kepada pelanggan2 celcom (lbh kurang cm2 la ayt dia, sy xbpa ingat sgt)
Saya: Ouh. Tapi saya dh ada insurans la. (Sy amek Insurans Etiqa)
Celcom: Bla...bla..bla.. ( bg penerangan punya la pnjang). Bole sy tw, husband puan kerja apa eh?
Saya: (Nak ckp tentera ka pilot eh? Klo ckp tentera t dok paksa2 soh amek pulak) Husband saya pilot.
Celcom: Ouh, maaf puan. insurans ni xcover utk pilot. Puan kerja apa eh?
Saya: Admin..... (Xsmpat nk ckp smpai abes)
Celcom: Ouh. so, puan nk x amek insurans?
Saya: Err. nnty saya discuss ngn husband dloo eh?
Celcom: ok. ptng nnty sy call balik yer.
Saya: ok (Jgn harap aq nk angkat) :P

#Depa ni mmg suka sngguh call promote insurans nohh. Tuan Arjuna pon dh bnyk kali dapat call cmni. Tp, bila ckp kerja pilot. Terus ckp insurans xcover pilot. Baik xyah call dari awl kan. :)


♥Dah baca? Tekan LIKE kalau SUKA ヅ

5 orang komen !:

fyra faheera said...

hai aien. lama tak update belog :)

Isabel Diaz said...

Hahaha.. Kenapa insuran tak cover untuk pilot..?

Aien Jieha said...

@fyra faheera Hye kakak syg! Lama xupdate blog tp blog akak sentiasa diterjah tw. hee :D

Aien Jieha said...

@Isabel Diaz Sbb pilot tisiko tinggi yunx. Incik bf ckp prudential ja yg nak cover diorang. :)

syuk shusuke said...

celcom pandai cari duit :3 hehe