Tolong Aturkan hubungan orang??

Hai blog, lama saya xconteng2 blog ni, bnyak benda nk cerita, tp saya xda masa la pulak..Ehh, awak sihat? Hr ni saya nk tulis mengenai "orang yang suka masok campur hubungn orang"..haa, awak penah kena x? Saya tulis ni bdasarkan apa yang saya tgk laa.. Bukn kita xboley masok cmpur hubungan mmbe, tp kna pkiaq panjang k, bukn pkai men buat jaa..dan yang paling penting, awak kena tnya mmbe awak dloo, klo dya setuju baru la awak boley buat..mmg bagoz awak perihatin, ya saya paham awak xmo ada org laen sakitkn haty kwn awak..tp awak fikir tak apa perasaan kwn awak bila dpt tw awak buat cm2? n lagi satu, saya rasa xperlu kot awak mrh-mrh pasangan dia tu tnpa pngtahuan kwn awak, sbb awak sndri pon xknl pkwe/makwe dya tu perangai mcm mna. Tak perlu nk msg2 atau keluar ngn pkwe/makwe mmbe awak tu ok, sbb bila buat mcm 2, bukn awak akn baekkn dorng, tp awak akn burukkn keadaan..klo mmbr awak jenis haty kering n sgt pnyabar, dya myB boley maafkn awak n pkwe/makwe dya..tp klo dya jns yg kuat cmburu n panas baran, tak pasal2 ja dorang clash sbb awak dan hubungn pshabatn korang pon ptos..saya pantang jugak bila kita dh berbaek2 ngn partner kita tp org tu still dok anta msg 'memberi nasihat' kt pkwe/makwe kita..xperlu okehh! Dorang tau apa yang terbaek untuk hubungan dorng..Jangan tunjuk prihatin sgt kt pkwe/makwe mmbe awak tu, manusia ni bukn boley klo ada org laen prihatin kt dya, nnty "haty dya xsenang"....PEACE YAW!


♥Dah baca? Tekan LIKE kalau SUKA ヅ

3 orang komen !:

Nur Iffany said...

jemput singgah ke shoppylegacy.blogspot.com :)

..waniecintehatikhairi.. said...

hahahaha... 100x setuju!!!
Jgn sebok duk jage tepi ken org..mcm laa die tu bek sgt... : ')
Be stron gul..anggap laayg die jeles..

♥Ohh! Aien♥ said...

@..waniecintehatikhairi.. Yeahh..Thanx darl, eceli ni entry lama..hr ni bru nk publish.. :P