Al-kisah, kekasih hati Pegawai Tentera.

Sapa kat sini kekasih hati dia pegawai tentera? Untung laa awak kalau kekasih hati awak dah abes training. Sapa yang kekasih hati dia belom habis training? kita senasib la awak. Jadi kekasih hati kepada pegawai tentera yang tengah training ni susah sebenarnya. Oh ya, tuan arjuna sekarang tengah buat kursus flying. So, masa untuk kami menyulam sayang sangat la terhad. Sepanjang lebih dari 2 tahun saya dengan Tuan Arjuna, boleh dikira berapa kali call, msg pon xmacam orang lain yang bercinta. Sehari kalau dapat satu msg tulis "Nite syg" tu kira dah happy sangat dah. Yaa, life mereka sangat lah sibuk, tambahan pulak Tuan Arjuna dah start fly sekarang, lagi la b'tambah sibuk. Dgn Tuan Arjuna ni, banyak benda yang saya belajar sebenarnya. Tahap kesabaran kena tinggi. Klo xboleh nak bersabar, mmg xkn kemana laa hubungan tu dan mesti akan selalu gadoh kalau kita xboleh nk bsabar. Klo mula2 bgtaw kata mnggu ni ada outing then last mnt outing cancel tu, kita xleh sedih. Sebab klo kita sedih, depa lagi la sedih (Nak jumpa pon, ada hari2 yg tertentu saja, bukn tiap hari bole jumpa). Selain tu, kena banyak berdikari sendiri, klo setakat tangan luka kena pisau tu, xyah la nk bgtaw, jgn manja sangat sebab depa banyak lagi benda besaq2 yang dia nak kena pikiaq (Tp, klo demam tak habaq, nnty kena marah. Sobss). Tapi kalau sakit terok2 kena bgtaw laa, nanti susah pulak. Saya juga belajar supaya memahami dan tak mendesak sebab life depa mmg stress, so kalau kita banyak mendesak, depa akan btambah stress. Klo depa stress, kita pon akan stress jgk. Dia bukan saja kekasih hati saya, tp dia jgk sahabat baik saya. Kami kongsi masalah sama2, bila Tuan Arjuna ada masalah, saya taw yang saya xboleh tlg. saya cuma boleh dengar dan bagi nasihat sedaya yang mampu. Bagi sokongan, bagi semangat. mcm tu jgk bila saya ada masalah, dialah yang akan bg nasihat, siyesli dia mmg macam abang saya bila bg nasihat. Dia matang dah tegas jugee. Pendek kata, saya kena keraskan hati, kentalkan jiwa. Apa pon jadi kena cool ja. Oh ya, dia jgk la penasihat fesyen saya. "Dear, no pakai singkat2, ketat2 and jarang2" Hee. Kawan saya pernah cakap, bila berkasih sayang dengan tentera ni kita kena ingat, bg depa negara no.1, fmli no.2. So, siapkan mental anda ya! :)




Dalam setiap hubungan, apa pon masalah yang datang, jangan biarkan kemarahan menguasai kita. Bertenang, cakap elok2, mesti masalah akan selesai. Masalah xkan selesai kalau kita marah2. Peace yaw! :)


P/s: Tuan Arjuna, saya suka berkasih sayang dengan awak!. Ehess :D


Credit: Airforce Officer Partner. Thanx sebab share pengalaman awak semua dgn saya! :)
♥Dah baca? Tekan LIKE kalau SUKA ヅ

9 orang komen !:

Isabel Diaz said...

Saya pun ngah belaja memahami jugak sekarang.. Kadang-kadang mengamuk gak kalau Incik Boss busy tahap gaban.. Hihi..

Aien Jieha said...

@Isabel Diaz Jom sama2 belajar memahami! :)

Sound System said...

Moga sabar untuk bertemu Tuan Arjuna mu.
follower ke 1000 ;)

Aien Jieha said...

@Sound System TQ dear. :)

fyra faheera said...

good luck! hehe

Nessa said...

sama laaaaaa....huwaaaaaa....sometimes lonely bila si dia asyik busy. tapi kita kena sabar n paham kaan. huhuhu

Aien Jieha said...

@fyra faheera Tq Kak Fyra. Untung la Kak Fyra dh lepass. Haishh. :D

Aien Jieha said...

@Nessa betul tu dear. :D

Miss Nurra said...

OKAYYY..ERM HARI INI SY JUGAK DAH GADUH BESAR DGN ENCIK TENTERA..SBB MAIN TERJAH JE MARAH DIA CKP DIA XPEDULI KAT KITE.CKP DIA PENIPU BESAR SBB JARANG CONTACT..MEMANG XTAU PON KEJE TENTERA UDARA NI MCM MANE..AND YES BARU SY PAHAM DIA PELAPES AIRFORCE SO MEANS DIA MASIH DLM TRAINING LA YE..ERMM HR NI BILE NK MSG DIA PON MCM XDE MOOD DA..TKOT KANG KENE MARAH LAGI..HUAAA