Pengalaman LIMA'13 dgn geng TUDM.

Untuk pertama kalinya dalam hidup saya menjejakkan kaki ke satu event yang dinamakan Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibiton ataupon dikenali sebagai LIMA'13. Eceli, saya ke sana pon sbb join skuad Tuan Arjuna. Ada dua group, satu group p hari Jumaat dan satu group lagi p hari Sabtu. Group Tuan Arjuna diarahkan ke sana pada hari Jumaat. Tapi, ktorang lambat sampai kt event tu sebab jalan yang jem teramat sangat. Jadi, bila tgk jet pon dh start terbang dgn pelbagai aksi, skuad Tuan Arjuna pon b'sepakat dan bhenti kat tepi jalan dlu sebab nak tgk jet2 tu. Biasa laa, p ngn geng2 pilot to be, kompom la semua semangat ja nak tgk. Tapi, oleh sebab ktorang p hari Jumaat, so xdapat la nk dok lama2 kat situ sebab lepas tu depa nak p solat jumaat pulak. P ngn hero2 la katakan. Lpas solat jumaat, ktorang makan dan p tgk ikan2 kat Under Water World pulak. Lpas tu baru p shopping. Tapi kejap ja shopping sebab jalan jem, So kitorang gerak awal ke jeti sebab tiket pukul 7.30 malam. Tapi yang sedihnya, feri sampai pkul 10 mlm!. Kami terpaksa tunggu kt jeti punya la lama. Dengan sejuk sebab angin laut kuat, pastu ramai2 pakat dok besila kt atas lantai sebab mana ada kerusi kt situ. Tapi apa2 pon, pengalaman tu memang best laa. Tambahan pulak tu la 1st time Tuan Arjuna bawak saya join skuad dia p jalan2. Lpas ni klo ada nk jalan mana2 n boleh ikot, kompom saya nak ikot lagi. Bestt! Btw, thank you soo much Tuan Arjuna n skuad!

 Ni time berhenti kt tepi jalan sebab nak tgk jet.
 Abg komando!
 Antara jet2 yang beraksi. Boleh tgk dari jauh ja ni.
 Dengan Tuan Arjuna.!




 Pendeknya saya =_="
 Royal Australian Air Force.
 Dan mcm bas skolah nengoknye.
 Wif mira. Setelah setahun lebih bkawan di alam maya. #AirforceOfficerPartner

 Nak keluar dah. Bye3!
 Maneh aihh.
 Instructor Tuan Arjuna cakap "Uishh, ikan2 semua bnti nk snap gmbaq jgk!" =_="
 Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibiton
 Taman dalam Under Water World.
:)


#Jadi tentera untuk satu hari. Makan laju2, jalan laju2. Pendek kata semua kena laju2. Penatttt =_=".



♥Dah baca? Tekan LIKE kalau SUKA ヅ

3 orang komen !:

Nurul Najihah said...

bezzznye dapat pegi event kat langkawi ... najihah xpernah sampai ag langkawi... so sad :)

Aien Jieha said...

@Nurul Najihah Alaa yunx, ni pon sbb org bawak. Klo x, xsmpai jgk kt LIMA tu. hee. Btw, nama kita sama lah! :D

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

ain.. jom join ni
http://www.atiqahmutaza.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html
sempat lg