NASIHAT UNTUK ORANG BERCINTA

Assalamualaikum semua, sihat ka dak? Kalau sakit makan la ubat yer, maklumla musim demam kan sekarang ni. Ok, berbalik kepada tajuk asal, pernah tak bila korang bukak ja kt "News Feed" FB korang, pastu ada status mmbe korang berderet2 tulis pasal dia dengan pakwe dia ja? Ada yang pernah, ada yg tak pernah kan? orang tengah bercinta memang la kalau boley setiap saat nk cerita pasal dia dgn pakwe dia ja. Normal la org bercinta kan. Orang cakap "Zaman bercinta la zaman yang paling indah" yer dak?  Sy tak cakap salah, sy faham sbb sy pon bercinta jgk. Awk boleh ja nak update pasal hubungan cinta awk tu, tp biarlah berpada. Jangan setiap jam asyik keluar status cinta awk tu ja kt News feed kawan-kawan awk. Sampai kadang2 sy ingat sy tgh tngok wall awk, padahal sy tgk kt news feed sy. Yelaa dah sederet tu status cinta awk ja. Lama-lama naek menyampah pulak orang laen baca. Kalau dah nk update sgt tu, update la pagi sekali, petang sekali and malam sekali. Tak la menyampah sgt orang laen baca.Mesti awk cakap sy jeles kan? Bukan sy jeles syg oii, tapi kalau awk ada kt tempat saya ni, awk pon akan rasa mcm tu. Kadang-kadang mengalahkan org yang dah kawen pulak tw. Nampak sgt over awk tu. Mesti awk akan ckp mcm ni kan:

Ehh, FB aku, suka hati aku lah nk update apa.
-Ok, kalau awk ckp tu FB awk, kiranya mmg awk xda fren dgn sapa2 lah ea? Kiranya apa yang awk update tu mmg xda org laen baca lah ea?

Kalau kau xsuka, kau boleh remove aku.
-Awak tu kawan sy, kalau sy remove awk, awk yakin ka yang awk xkn kecik haty bila awk view ja profile sy kuar mcm pic kt bawah ni?

Kalau jawapan pada dua2 soalan tu 'YA', so awk boleh la update setiap saat pon xpa. Go on! Ingat sikit sygku, org laen pon bercinta jugak, tapi xda la mcm awk. Ingat satu benda ni, "kita baru couple, belum tentu lagi nak kawen dgn dia, so xperlu la excited sgt, nanti kalau clash malu kott". Sy taw awk tgh bahagia, tp beringat okeh! 


p/s: Sy mmg fail kalau bab mengarang! Hope korang dapat apa yang sy cuba nk sampaikan ni :(


♥Dah baca? Tekan LIKE kalau SUKA ヅ

4 orang komen !:

cik hanny^^ said...

hoho.. hani suka entry ni kak! super duper SETUJU! muak betul bila tengok org asyik update pasal bf n kisah cinta dia je. kang remove kang dia terasa lak.. kan kan..

♥Ohh! Aien♥ said...

@cik hanny^^kannn..mcm dia sorng pulak yg ada pkwe..huhu

Just a Little Girl :) said...

Ha , betul2 tu . Sangat setuju . Anoyying betul . Haahha

♥Ohh! Aien♥ said...

@Just a Little Girl :)haha..yeahhh :)