Ahlan wa sahlan ya Ramadhan


Amacam persiapan nak sambut Ramadhan ni? Kuih raya dah beli? Baju raya? Kasut raya? Senang cita barang2 nk raya dah beli? Ahaa, sapa yang dah beli tu mmg semangat kan? Mcm kt rumah saya ni, kuih raya dh ada 6 jenis. Tapi yang ni bukan kes semangat nak raya, tapi abah sy tempah kuih raya dan dia ingat nk dapat time bulan puasa nanti, tapi belum sempat masuk bulan puasa lagi dah dapat kuih raya tu. Berangan nak rasa la dulu sedap ka tak, tapi sampai hari ni saya tak tau kat mana mak sembunyi kuih tu. Adess. Pasal baju raya pulak, memang tiap2 tahun kitorang satu keluarga akan ada warna tema. Macam tahun lepas hero pakai warna pink dan heroin merah. Tema tahun ni biar rahsia dulu okehh. Tapi macam biasa la, baju untuk hero-hero dalam rumah ni memang dah setel dah, baju untuk heroin ja blom lagi. Kalau tahun lepas 2 hari sebelum raya baru sy beli baju raya dan hasilnya memang kurang memuaskan sebab beli last mnt, baju yang lawa-lawa banyak dah xda saiz. So untuk tahun ni pulak, dah berazam nak beli awal-awal dah, minggu depan maybe. Puasa pun belum dah fikir baju raya ni, terok3.

Okeh, dah xtaw nak tulis apa ni, so dikesempatan ini saya nak ucapkan Salam Ramadhan kepada semua umat islam di seluruh dunia, Semoga ramadhan kali ini memberi berjuta keberkatan buat kita semua. Bersyukur kerana masih lagi diberi peluang untuk berjumpa dengan bulan rahmat, bulan pengampunan dan bulan pembebasan dari api neraka.




Dan kepada "awak". Ramadhan kali ini adalah Ramadhan kedua saya bersama awak. Semoga saya akan menyambut Ramadhan setiap tahun bersama awk :)  (1year and 4th month).

♥Dah baca? Tekan LIKE kalau SUKA ヅ

2 orang komen !:

Fara Sofia said...

⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ♥♥ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚

♥Ohh! Aien♥ said...

@Fara Sofia Salam rmadhan jgk dear :)